Om Valö

Valö en anrik festplats!

Valö café och festplats har funnits på samma plats sedan 1956. Hur många har inte minnen till denna festplats som under så många år var välbesökt av såväl de mest kända dansbanden och dansande festande människor ? Jag får ofta höra historier om hur par träffats där och förlovats mm. Även de som vågade sig på att simma över till ön för att planka in på danskvällarna. De hade med ombyte i en plastpåse på huvudet och bytte sen om på toaletten. 

Fortfarande är det danser på Valö, bl.a den årliga dansen den 5 juni till dansbandet Casanova. Midsommarfirandet är det som vanligt.

Men mycket mer kommer hända på Valö i år. Se evenemangen

Om ni väljer att göra en resa i Kindabygden så är ett stopp på Valö ett måste. Prova vår berömda Räkmacka som vi gör när den beställs för att vara så fräsch som möjligt.

Vid dåligt väder kan vi duka upp under tak på dansbanan och om vädret är bra så erbjuder vi sittplatser högt upp på berget i anslutning till själva caféet. Vi har även en inglasat uterum om regnet visar sig över ön. Utsikten över sjön Björken är väl värt ett besök bara den.

Ta med din hund till Valö

På Valö älskar vi hundar, därför välkomnar vi att våra gäster tar med sig sina hundar när de besöker oss. Vi bjuder självklart på ett ben till din fyrbenta vän & vattenskålen står alltid redo så de kan svalka sig i värmen. 

Badplatsen

Så fort solen kommit fram ur sin vinterdvala börjar vattnet i sjön Björken värmas och snart är det badvarmt vid Valö.

Badet är bra anpassat för både stora och små, där det finns både strand, bryggor och hopptorn. Man kan även hyra kajak eller trampbåt. Cafét ligger nära när ni blir hungriga eller glassugna.

Simskola kommer att anordnas under 2 veckor i  Juli

Utforska trakterna

Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel eller bil. Det finns mycket att stanna till vid här också. BP Nostalgimacken i Björkfors och Björkfors Arthouse och Idhult naturreservat. Vill ni sova över så finns det sovplatser på Björkfors Vandrarhem eller hyr en stuga i Ryda. Följ med på en av de guidade turerna runt Idhult eller testa en av våra matresor. 

NATURRESERVAT

Trakterna kring Björkfors är mycket vackra och strax intill Valö ligger Idhult naturreservat. Dit reser många under maj månad för att få se de vackra orkidéerna Adam och Eva blomma och det finns guidade turer att tillgå.

Valöbranten mittemot parkeringen är också mycket fascinerande med sitt brant och fantastiska växtlighet och vi kan även där ordna guidade visningar. Det utgår en vandringsled på Korpbergets branter från Valö´s parkering. Den är brant men det finns rep att ta sig upp med.
Nytt för i år är en vandringsled från Björkfors till Idhullt. 

I Björkfors finns många andra sevärdheter, exempelvis BP macken sin nostalgitrip och Madeleine konstnär med sin atelje i Björkfors Arthouse.

Bilder från Valö:

valo-2
valo-3
valo-4
valo-5
valo-1
valo-6
valo-7
valo-8