Utforska trakterna

Trakterna kring Björkfors är vackra utflyktsmål som låter dig njuta av naturen vare sig du kommer på cykel, moped, motorcykel eller bil. Det finns mycket att stanna till vid här också. BP Nostalgimacken i Björkfors och Björkfors Arthouse och Idhult naturreservat. Vill ni sova över så finns det sovplatser på Björkfors Vandrarhem eller hyr en stuga i Ryda. Följ med på en av de guidade turerna runt Idhult eller testa en av våra matresor. 

Naturreservat

Trakterna kring Björkfors är mycket vackra och strax intill Valö ligger Idhult naturreservat. Dit reser många under maj månad för att få se de vackra orkidéerna Adam och Eva blomma och det finns guidade turer att tillgå.

Valö naturreservat som ligger mittemot parkeringen är också mycket fascinerande med sitt brant och fantastiska växtlighet och vi kan även där ordna guidade visningar. Det utgår en vandringsled på Korpbergets branter från Valö´s parkering. Den är brant men det finns rep att ta sig upp med.
Nytt för i år är en vandringsled från Björkfors till Idhullt. 

Björkfors Arthouse

Mellan sjöarna Åsunden och Björken ligger anrika Lindgården i den vackra byn Björkfors som du hittar på gångavstånd från Valö.  Här skapar konstnären Madeleine van Nigtevecht spännande skulpturer och färgrika tavlor i sina ateljéer. Temat i sina alster är ofta relationer, natur och kroppens integritet.

Evenemang på Valö

På sommaren håller vi på Valö i många evenemang för både stora och små. Läs mer på vår sida med evenemang för att inte missa något.

BP Macken

I Björkfors finns en av få BP Nostalgimackar som lockar många turister varje år. The British Petrolium Company Limited bildades år 1909. I Björkfors. Macken drivs av lokala drivkrafter från Björkfors. Läs mer om macken via länken nedan.